Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Σκιάθος έχει χτυπήσει το τζακ ποτ , όσο αφορά τις παραλίες .Ατελείωτη χρυσαφένια αμμουδερή ακτογραμμή στη νότια πλευρά

από τις Κουκουναριές , τη δημοφιλέστερη παραλία του νησιού - εκεί όπου το βαθύ πράσινο των δέντρων γίνεται ένα με το καθάριο μπλε του υγρού στοιχείου, ως τη Μεγάλη Άμμο .

Και αν πολλή από την άμμο του νησιού είναι θαμμένη κάτω από σειρές ξαπλώστρες , δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βρει κανείς το πιο γοητευτικό , ήρεμο, ανεμοδαρμένο, αραιότερο και λιγότερο περιποιημένο κομμάτι της ζωής του νησιού .

Σε μισή ώρα με τα πόδια βόρεια μέσα από τα δάση και τις Κουκουναριές θα βρεθείτε στις παραλίες του Μανδράκι και Ελίας , ενώ πιο ανατολικά , εκτείνεται ο Μεγάλος Ασέληνος . Εδώ , το βράδυ ηχούν κουδούνια κατσικιών και οικογένειες παίζουν μπάντμιντον στην δύση του ηλίου.


Ίσως οι καλύτερες παραλίες είναι οι μικρότερες όπως ο Άγκιστρος ,ο Μικρός Ασέληνος , και Κρυφή Άμμος .

Στη Κεχριά, που ο αγαπημένος σκιαθίτης συγγραφέας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ονομάζει " όμορφη , μελαγχολική κοιλάδα» , μια ελληνική σημαία κυματίζει πάνω από την απόκρημνη παραλία καθώς οι άνθρωποι βουτούν στη θάλασσα , ή σταματούν στη σκιά της ταβέρνας στην παραλία για μια κρύα μπύρα.


Η ορατότητα για ψαροντούφεκο και καταδύσεις είναι ιδιαίτερα καλή στα γύρω νησάκια .

Πάρτε μια βάρκα για την παραλία του Τσουγκριά , ή απολαύστε την από μακριά, πίνοντας ένα παγωμένο καφέ στο Μπούρτζι , ένα νησάκι που συνδέεται με την πόλη της Σκιάθου , και το οποίο - όπως λένε οι φήμες - κάποτε οι Beatles προσπάθησαν να αγοράσουν .

Ακόμη και ορισμένες κύριες παραλίες του νησιού , όπως τα Λαλάρια , με τη ροκ αψίδα τους και τα λεία τους βότσαλα , είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκι. 

Aselinos Tsougrias Troulos Kanapitsa

 

lalaria lalaria1 Lalaria2